Σωματική Αγωγή και Άθληση στην Προσχολική Παιδεία.

Σε μια εποχή απραξίας, σωματικής αδράνειας και εικονικής πραγματικότητας, ορισμένες μορφές δράσης στην προσχολική ζωή αποκτούν ιδιαίτερη αξία και ενδιαφέρον.

Νους Υγιής εν σώματι υγιεί..

Έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες, δικαιωμένοι από τις σύγχρονες έρευνες που επιβεβαιώνουν τον συσχετισμό ανάμεσα στην σωματική αγωγή και την ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Έχοντας υπόψη τον κόσμο που ζει πια το Ζαβολάκι του 21ου αιώνα, που χαρακτηρίζεται από μια μετατόπιση του χώρου δράσης από την αλάνα στον καναπέ, φαίνεται πόσο απαραίτητο και σημαντικό είναι να αφιερώσουμε μεγάλο χρόνο στη σωματική αγωγή.

Στην εποχή μας, οι σωματικές δραστηριότητες που συντελούν στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας του παιδιού και συμβάλλουν στην αποφόρτιση ποικίλων επιθετικών διαθέσεων, έχουν υποκατασταθεί από μια “μηχανιστική χρήση του τηλεχειριστηρίου” και μια παθητική τηλεθέαση.

Σαν σχολείο φέρνουμε σε επαφή το Ζαβολάκι με τον χορό, διάφορα ομαδικά αθλήματα όπως Μπάσκετ και Ποδόσφαιρο και σωματικές δραστηριότητες όπως η Yoga σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε το παιδί να αναγνωρίσει πιθανά ενδιαφέροντα και να εξοικειωθεί με την ψυχοσωματική ευεξία που θα του προσφέρει στη ζωή του η ενσωμάτωση της σωματικής αγωγής στις καθημερινές του δραστηριότητες.

paidikos_stathmos_zavolakia_000Απονομή μεταλλίων από τον πρωταθλητή Ευρώπης Αργύρη Καμπούρη στην ομάδα μπάσκετ “Ζαβολάκια”