Αρθρογραφία – Είπαν για εμάς…

Εφημερίδα Απογευματινή – Ταξίδι στις χώρες των Ανδεων.

arthra_1Στη φωτογραφία στην υψηλότερη λίμνη του κόσμου (4.700μ. Υψόμετρο) ΤΙΤΙΚΑΚΑ τα παιδιά που έλαβαν δώρα από τα ΖΑΒΟΛΑΚΙΑ.
Μετά το ταξίδι που είχε με τη UNICEF ο διευθυντής του Πρότυπου Κολεγίου Προσχολικής Παιδείας Πειραιά “ΤΑ ΖΑΒΟΛΑΚΙΑ”, Χρήστος Κωνσταντινίδης σε ένα από τα κράτη των Ανδεων της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα στον Ισημερινό και την πρωτεύουσά του Κίτο και αφού ήρθε σε συννενόηση με τον Διευθυντή του σχολείου “HNO MIGUEL”, συμφώνησαν ώστε από την 1/12/1998 έως τις 30/6/1999, στα μεν “ΖΑΒΟΛΑΚΙΑ” στα Ταμπούρια να κυματίζει η σημαία του Ισημερινού, στο δε Κίτο της μακρινής χώρας η ελληνική γαλανόλευκη σημαία.

 

Εφημερίδα Απογευματινή (20/06/01) – Συγκίνηση απ’ τα “ΖΑΒΟΛΑΚΙΑ”.

arthra_2“Σαν από κόσμο μαγικό…Σαν από παραμύθι…”. Ετσι πέρασαν τα “Ζαβολάκια” μπροστά από τα μάτια όλων όσων παρακολούθησαν την εκδήλωσή τους, σκορπώντας συγκίνηση.

Στην καθιερωμένη γιορτή που διοργανώνει το γνωστό νηπιαγωγείο, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από τρυφερότητα και αγάπη.
Τα “Ζαβολάκια” μίλησαν με το δικό τους τρόπο, με ποιήματα, παραμύθια, διηγήματα, μύθους και χόρεψαν σε ρυθμούς ξέγνοιαστους και παραμυθένιους.

 

Εφημερίδα Τα Νέα – Τα… ζαβολάκια έκαναν την καλή τους πράξη

arthra_3Αν και “Ζαβολάκια” έκαναν την καλή τους πράξη…. Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Πρότυπου Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου έκλεισαν τη σχολική τους χρονιά τους με ένα φιλανθρωπικό παζάρι, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν στους “Γιατρούς χωρίς Σύνορα”.
Μέσα στον τεράστιο κήπο του σχολείου η διευθύντρια κ. Καλλιόπη Ρεμπάκου και οι γονείς των παιδιών έστησαν πάγκους που “φιλοξένησαν” λογής-λογής αντικείμενα.
Οι αγορές ήταν πολλές μια που τα έσοδα πραγματικά θα έπιαναν τόπο.
Αμέσως μετά το μπαζάαρ ξεκίνησαν οι γυμναστικές επιδείξεις των μικρών μαθητών στις οποίες, όπως τόνισαν γονείς και δάσκαλοι, “τα πιτσιρίκια ξεπέρασαν τους εαυτούς τους” εξασφαλίζοντας για όλους ένα ευχάριστο απόγευμα.

 

Εφημερίδα Aπογευματινή (22/06/00) – Τα….ζαβολάκια ζωγραφίζουν την ειρήνη

arthra_4Ζωγραφίζοντας την ειρήνη και την αγάπη… Στη σκηνή που στήθηκε στην αυλή του σχολείου στο Κερατσίνι τα “Ζαβολάκια” δημιουργούν τον δικό τους κόσμο. Ομορφο, ονειρεμένο και ειρηνικό. Μακριά από βία, πολέμους δοκιμασίες…. “Ζαβολάκια… 20 χρόνια” ήταν το θέμα της θεατρικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση της σχολικής χρονιάς.
Ο ζεστός χώρος του σχολείου, με στόχο πάντα την πνευματική, ψυχική και σψματική συγκρότηση του παιδιού, περιμένει τους μαθητές της προσχολικής αγωγής να τους οδηγήσει στα μονοπάτια της πρώτης γνώσης.

 

Εφημερίδα Aπογευματινή – Να σωθεί η Βάλια Κάλντα και η ελληνική αρκούδα

arthra_5Εκατοντάδες μικροί φίλοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για την ελληνική αρκούδα που οργάνωσε το περιοδικό “Το παιδί σήμερα”, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Οι παιδικοί σταθμοί-νηπιαγωγεία: Παιδότοπος, Καλημέρα Ζωή, Ζαβολάκια, Παπάκια με τους μαθητές τους άνω των 4 ετών συμμετείχαν στην εκδήλωση.